Кулинарни рецепти » Камбала с масло от латинки

 Камбала с масло от латинки

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от камбала или друга едра бяла риба по 220 г
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. горчица, черен пипер
• 2 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 75 г краве масло
• 1 малка главичка лук
• 1 ч.л. лют кетчуп
• 125 г листа и цвят от латинки
• сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна и го разбъркваме в зехтина.

Поръсваме рибните филета с черен и червен пипер, намазваме леко с горчица, а после с чесновия зехтин. Покриваме рибата с фолио и я оставяме на студено около 1 час.

Разбиваме размекнатото масло на пухкава смес. Добавяме нарязания на ситно лук, сол, пипер и лютия кетчуп. Разбъркваме добре.

Нарязваме на ситно листата и цветовете латинка и ги объркваме в маслената смес.

С шприц оформяме от маслото розички в чиниите за сервиране. Покриваме и оставяме в хладилник да позамръзне.

Загряваме скарата, намазваме я с олио и печем рибата по 4-5 мин от всяка страна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало