Начало За нас Реклама Контакти

Картофена торта с риба тон

Снимка за Картофена торта с риба тон
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар от картофи да могат да се правят и истински сладки торти, предложението ни за днес е малко по-традиционно. То е шарено, щедро на морски и земни аромати, апетитно и много лесно за приготвяне.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 1 кг картофи
  • 1 малка глава прясно червено цвекло или от консерва
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 с. л. нарязан копър
  • 200 г отцедена риба тон от консерва или месо от пушена скумрия
  • 100 г лека майонеза
  • 1 ч. л. горчица
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. зехтин
  •   сол и черен пипер на вкус
  • за гарниране:
  •   пушена сьомга
  •   бадеми
  •   майонеза
  •   пресни зеленчуци

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват, сваряват се, и се нарязват на малки кубчета.

  2. 2.

    Цвеклото се обелва и се нарязва на тънки кръгчета или малки кубчета. Залива се с вода и се сварява. Още горещо се прецежда и се подправя със зехтин, сол, чесън и лимонов сок.

  3. 3.

    Картофите се объркват с майонезата, сметаната, лука, копъра, горчицата и се подправят със сол и лимонов сок.

  4. 4.

    Тортата се приготвя, като половината от картофите се оформят на блат, отгоре се слага цвеклото и отцедената риба. Слага се другата половина от картофите. Отгоре се слагат няколко парченца сьомга и се украсява с майонеза, бадеми и пресни зеленчуци. Сервира се охладена.


Подходящи типове вина
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари