Печени пръстенчета от сепия

петък, 26 септември 2008 г.

Продукти:
олио за пържене във фритюрник (минимум 1 л)
600 г цели почистени сепии
сол и черен пипер
1 лимон
брашно за овалване

Начин на приготвяне:
1. Олиото във фритюрника се загрява до 180 С. Сепиите се нарязват на кръгчета с дебелина 1 пръст и се подправят със сол и черен пипер. Лимонът се нарязва на резени.
2. Кръгчетата сепия се овалват в брашно, слагат се в сито и излишното брашно се изтръсква. Пържат се до златисто на порции около 3 минути, изваждат се, отцеждат се от мазнината и се сервират веднага с лимоновите резени.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.